Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Palota Pince
Cím: 8330 Sümeg, Szent István tér 10.Email: palotapince@palotapince.hu
Web: www.palotapince.huTelefon: 0670-363-4367

Bemutatkozás

PALOTA PINCE
Sümeg legcsodálatosabb terén 1999 tavaszán nyitotta meg ajtaját a közönség előtt, melyhez az út sokszor göröngyösebbnek bizonyult, mint ahogyan azt gondoltuk... Mindez akkor nem számított, hiszen az utat simának láttuk - ambíciónknak és szakmai elhivatottságunknak köszönhetően. Friss szőlész- borász szakmérnöki diplomásként az akadályok kisebbnek, a nehézségek pedig könnyedebbnek tűntek. A nyitás előtti évben a pince fizikai rendbetételére kellett koncentrálni, melyet visszafogott anyagi lehetőségeink miatt saját magunk oldottunk meg. Az izgalmak elfeledtették velünk a végtelennek tűnő napi feladatokat, az alagútrendszer kitisztításáról nem is beszélve. Hála Istennek adatott annyi kreativitás és szépérzék mindkettőnknek, hogy még a huszadik században kitárhattuk karjainkat és kinyithattuk ajtóinkat a Sümegre látogató történelemszerető és borkedvelő vendégeink előtt. A tevékenységünk - anno - borkereskedelemmel kezdődött. Szemrebbenés nélkül felvállaltuk, hogy szakmai előadások, borkóstolók alkalmával más borászatok borait ajánljuk Sümegen. Sokan nem értették tettünket, de a személyes találkozások után szembesültek vele, hogy teljes szakmai hozzáállással és szeretettel beszélünk mindenki boráról. Nem volt nehéz, hisz szeretjük, amit csinálunk, a magyar adottságokat, az érdeklődő sokféle borkedvelőt és persze a finom borokat, függetlenül a készítője személyétől. Ez a pozitív alázat elkísért a nagy váltásig minket, ami határozottan megmutatkozik saját készítésű Sümegi borainkban is. Szerintünk másképpen nem is lehet magunk és a mások kedvére tenni! Múltak az évek és számos rendezvény alkalmából sok élvezetes magyar bor fordult meg a kezünk között. Mindemellett pozitív élmények sorozata érintette meg lelkünket és segített áthidalni a néha vészterhes időszakokat. Éreztük, hogy érdemes kitartani és folytatni, főleg, hogy egyre gyakrabban kérték számon rajtunk: „Mikor születik már bor a két fiatalember kezei között.” Aztán eljött ez az idő is. 2007-ben megszülettek az első saját sümegi kézműves boraink. Persze nem szüntettük meg borszaküzletünket, kapcsolatainkat a termelőkkel, kikből többen barátaink lettek, nem csupán üzleti partnerek maradtak. Az 500 éves Palota Pince falai már egészen mást suttogtak, mint kezdetekben. A hely szellemiségét megőrizve, kellő eleganciával berendeztük gasztronómiai különtermünket, ahol minden résztvevőnek történelmi és gasztronómiai időutazásban lehet része. Kiragad a mindennapokból és kellően ápolja testünket, lelkünket. Néhány éve a nagy reneszánsz pince állapota is kialakult, a fűtés kialakításával véglegesnek mondható. A felső barokk látványpincében érlelődnek a sümegi kézműves borok, picit lejjebb vár mindenkit borszaküzletünk a régi Palota Pince filozófiával: „amilyen jó szándékkal kínálod más borát, oly kedvvel fogják keresni a tiédet”. Az évek során kiváltottuk és megtartottuk nagykereskedelmi engedélyünket, sőt az Európai Unión kívül is forgalmazhatunk borokat.
Sok szálloda és étterem szeret élni azzal a lehetőséggel, hogy a saját boraink mellett más borászatok borait a mi ajánlásunkkal listázzák be.
Ma, a pincében körbesétálva sok kedves történetet idézünk fel, mikor-melyik ’őrültség’ jutott eszünkbe és milyen volt a megvalósulás útja. Egy dolgot azért picit mindketten sajnálunk: mi soha nem fogjuk így egészében látni a felújított pincerendszert, hiszen minden folyamatában mindketten részt vettünk. Viszont nagy az örömünk és kárpótol minket, hogy mindenki más részese lesz ennek a csodának a Palota Pince vendégei közül.
Várjuk borbaráti szeretettel!Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0